נערי שוליים בשבת

שאלה:

בשבת בגינה שליד ההורים שלי מתכנסים בשעות המאוחרות נערי שוליים לפעמים מרעישים ולפעמים אולי עוד דברים קשה לדעת מה הם עושים
הם מגיעים מאוחר בדרך כלל בלילה
וחלק מן הסתם לא שומרים שבת ואז הרעש מפריע לתושבי הסביבה

מותר לבקש מהמשטרה לבא לשם בשבת?
כלומר במוצאי שבת לבקש מהם שבשבת הבאה יבואו לשם
או שזה הכשלה של השוטר
אחר אמר שזה מותר כי זה לא אשמת ההורים שנערי שולים באים בשבת
וגם אמר שיש בהלכה מושג של "העליטהו"
אשמח לשמוע את דעתכם

תשובה:

ברור שאסור לגרום לשוטר לחלל שבת בשביל דבר שאינו פיקוח נפש או חשש פיקוח נפש.

אינני רואה בזה כל צד היתר.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. זה לא טיעון עניני, באותה מידה אתה יכול לומר שזה לא הוגן שחילונים "מותר להם" […] לנסוע לים בשבת ולדתיים אסור… אנחנו מנהלים את חיינו על פי תורה ומי שמנהל את חייו אחרת, הפסיד.

  2. ברור
    וחלילה לי לזלזל ואתם צודקים!
    אני מאושר בחיי כאדם שמכיר לצערי את ההבדלים בין הציבורים, ואתם עונים כהלכה מבלי שאתן ציונים לרבנים.
    אני רק מציין שלדעתי אפשר לא בשבת לבקש אולי מהפיקוח העירוני או משוטר קהילתי לבדוק מה קורה בכזה מקום
    לא ייתכן שניתן להפקרות להיות יותר נוכחת במקום של שומרי תורה

    כשיש חשש גניבה למרות שעכשיו אין גניבה , בין אם הגנב יהודי או ערבי מותר לי לומר לשוטר(בין אם הוא יהודי או לא) אחר השבת לסייר בשכונה בשבת הבאה? לכן הייתה אולי מסייג את חומרת התשובה

    ואולי אני טועה

  3. בודאי שאין הפקרות, ואגב המציאות מוכיחה שבשכונות החרדיות בירושלים הרבה יותר נעים להסתובב בערב בלי שום השוואה לשכונות אחרות. אם מדובר בחשש של סכנה אין מה לדבר שמותר, אבל אני מכיר את הנושא גם משאלות קודמות, מדובר בנערים מבתים של בני השכונה שקצת ירדו מהדרך והם מתאספים ועושים רעש וליכלוך. רעש אינו חילול שבת, וגם אם מישהו קצת חושש מהם, כל עוד אין לזה בסיס עובדתי זה לא מתיר חילול שבת. אגב, בשאלה קודמת של השואלת הזו דובר על להזמין להם משטרה ביום חול, ומהתיאור שתיארה, גם זה היה נראה לי לא נכון.

  4. במקום מגוריי במרכז המסחרי יש נערי שוליים , זה ידוע שלא נעים להסתובב שם

    אחד מהדברים שהם עושים ומה שנותן למרכז הזה אוירת הפקר זה שהם מחנים באמצע המרכז את רכבם
    למרות שזה לא מיועד לכך… זה לוקח קצת מקום מהאנשים , אבל זה בעיקר נובע מהתחושה של הפקרות

    אני מבקש לפנות לפיקוח עירוני שיבוא ויטפל בתופעה
    לבקש מהנערי שוליים לא לחנות זה לא כל כך למעשה
    ואני לא אמור לאתר כל רכב למי הוא שייך

    מבקש אישור לפנות
    לא אכפת לי לומר לפקח שינסה להתרות ללא קנס
    או לתת לו להחליט אם הוא קונס
    אבל זה תופעה שאני מבקש לטפל בה, והרבה ישמחו בכך , כי זה סימפטום למשהו יותר גדול שם

    אנא מכם אשמח שלא תכתבו להתרות בהם, זה לא מעשי כל כך

  5. אם הם מזיקים ניחא, אם הם לא מזיקים, רק סתם אתה לא מחבב אותם ואת הסגנון שלהם, אינני רואה בזה טעם. הכי טוב להתייעץ עם רב מקומי שמכיר את התופעה ויודע להבין את משמעותה.