נר חנוכה למי שכל היום בעבודה ואוכל וישן שם

שאלה:

שלום וברכה.
שכיר שעובד רוב שעות היממה ישן ואוכל בעבודה, וחוזר לשעתיים בבוקר הביתה, ובבית אשתו וילדיו. איך יעשה לעניין הדלקת נר חנוכה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאשתו וילדיו מדליקים עליו בביתו הוא לא מדליק בעבודה, אבל צריך לראות שם את הנרות ולשמוע ברכות.

בשורות טובות ושפע פרנסה בנקל ובשעות מועטות.

מקורות:

מעיקר הדין נראה לכאורה שהוא יכול להדליק גם במקום העבודה, כיון שהוא ישן ואוכל שם, אבל כיון שכל זה נעשה בסוג של דרך ארעי, ומעיקר הדין הוא לא גרע מכל אכסנאי, נראה שכדאי שיסמוך על ההדלקה בביתו. וטוב יעשה אם לפחות בחנוכה יבוא הביתה בזמן ההדלקה וידליק וישמח את בני ביתו.