מריבה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בעלי ואני רבנו היום, וכמו תמיד עקב משפחה שלו..אחותו הזמינה אותנו ליום הולדת של בנה וכתבתי לה שלא נוכל לבוא ביום הזה, ישר היא תקפה אותי ואמרה שזה לא בסדר. קשה לי לבוא באמצע השבוע למשפחה של בעלי. אני מבינה שבתות או ימי ראשון אנחנו גם מלא יוצאים איתם..אבל הפעם נתתי להם לדעת שאמצע השבוע קשה לי עם ילדים…בעלי לקח את הצד שלה ואמר שזה לא בסדר שעניתי כך..מזה אני כבר לא מתרגשת, כי כל מה שאני אומרת לא טוב להם ואני אף פעם לא צודקת מבחינתם. מרוב שהיה עצבני הוא קם והלך מהבית ליד הילדים. הייתי אמורה ללכת עכשיו לטבול, אבל אין מי שישמור על הילדים, כי הוא היה צריך להיות איתם עכשיו. האם זה ממש חמור? והאם אתם גם פוטרים בעיות בחיי נישואין? מאוד אשמח לעזרה.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך כבר אתמול בכאב גדול, אבל אני חושב שלא אני אוכל לעזור לך. משום שהשאלה אינה נקודתית, לטבול או לא לטבול, ללכת ליום הולדת או לא ללכת, משהו פגום כאן ולא נכון בכל השיח בבית! חייבים הרבה יותר להבין אחד את השני, עד שלא תדעי לייצג מה שהוא מרגיש והוא לא ידע לייצג מה את מרגישה, אתם לא מתנהלים נכון, ואת כל זה צריך ללמוד! ולהשקיע ולתרגל, ולשוחח על זה. אל תוותרו על זוגיות מושלמת! וזוגיות מושלמת מצריכה השקעה מחשבה ויתור הכלה הבנה, הרבה דברים שאני בכלל לא שומע ממך. ללמוד וללמוד ולהשקיע בזה זמן ומחשבה ובעזרת ה' עוד נכונו לכם חיים יפים.