לתלות איור הלכתי בשירותים

שאלה:

האם מותר לתלות בתוך שירותים או מקלחת שלט שכתוב בו:
״בשבת:״ (במרכז הדף) ומימין חץ עם כיתוב מים חמים ואיקס עליו (לרמוז שאסור לפתוח את הברז של המים החמים בשבת) וחץ נוסף (לכיוון השני) עם כיתוב מים קרים (וסמל של חיוך)
והאם זה משנה אם המילה ״בשבת״ הנ״ל כתובה ברוסית?

תשובה:

שלום וברכה

בשלחן ערוך ומשנה ברורה בסימן פה סעיף ב מבואר, שמותר להפריש אדם מאיסור בבית הכסא ובית המרחץ, אבל אין לומר באופן של הוראת הלכה, כלומר, לא יאמר לו אסור לעשות כך וכך, אלא אל תעשה כך וכך, האופן שציינת נראה לי עומד בגדרי ההיתר.

ברכה והצלחה.