מזגן בשבת

שאלה:

הילד שם דף או בלון היכן שהמזגן שואב אויר מהדירה וכך הבלון בעצם תלוי בתקרה מכיוון שהוא נשאב רק שהפלסטיק עם ה"סורג" לא נותן לו לחדור.
מותר למבוגר להוריד את הבלון לילד , או שזה יגביר את שאיבת האויר למזגן למצב הסטנדרטי ויהיה אסור?

תשובה:

שלום וברכה

אין שינוי משמעותי וניכר בפעילות המזגן, הפוסקים דיברו בענין זה אם מותר לעבור בסמיכות ממש למאוורר אחר שהתברר שזה יוצר איזה שהוא שינוי בפעילותו, וקבעו שאין לזה חשיבות מלאכה וזה חסר משמעות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. https://din.org.il/2023/10/31/%d7%91%d7%a7%d7%a8-%d7%97%d7%9b%d7%9d-%d7%9c%d7%9e%d7%96%d7%92%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%92%d7%99%d7%91-%d7%9c%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%a1%d7%94-%d7%9c%d7%97%d7%93%d7%a8/

    בהמשך למענה כאן והקישור שם עם שאלתי

    מזגן מרכזי רגיל או בודד רגיל ללא אינורטר זה בסדר שמידי פעם פותחים דלץ או חלון

    כי כאן השבתם שזה לא משמעותי…

  2. זה שונה לחלוטין, שם מדובר במכשיר שמיועד באופן מהותי לקלוט את שינויי הטמפרטורה והתאם לכך לשנות את פעילותו, זה משמעותי לכל פעילות המזגן, הושקע הרבה תיחכום כדי שהוא יזהה ויפעל כך, וזהפסיק רישא וכו'. גם בזה יש שהקלו בגלל שזה רק הגברת זרם, אבל מובן דעת החולקים, כאן מדובר במשהו שאינו מדיד כל כך, והוא טכני מאוד ולא נובע מאופי פעילות המכשיר.