חימם בשוגג מרק בשבת

שאלה:

מרק שחומם בשבת בשוגג? מותר לשתותו לאחר שהתקרר?

מקורות בבקשה

תשובה:

בביאור הלכה בסי' רנג סעי' ה כתב בשם הפרי מגדים להתיר לשתותו כיון שבטלה הנאת חימומו, אולם בחזון איש סי' לז ס"ק כז החמיר בזה. כאשר גוי חימם החמירו יותר כמבואר ברמ"א ם, ואפילו לאחר שהצטנן אסור עד למוצאי שבת.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש שיטת הגר"א שמעשה שבת בשוגג מותר בו ביום לאחרים, המשנה ברורה כותב לסמוך עליו בשעת הדחק. אולם בדרך כלל אין שעת הדחק יש עוד אוכל בבית.