שאלה בלשון הרע

שאלה:

שלום הרב יש לי שאלה
יש לי קרוב משפחה אלמן שלאחר שאישתו נפטרה הוא מקבל שיחות מפסיכולוגית
היא יותר מהצד השמאלי קיבוצי כזה לאו
לאחרונה יצא לי לשמוע קצת מהשיחות האלה מחמת שהוא בבית שלו עם הפלאפון מקבל אותם בגלל המצב
כשסיים התחלתי לצחוק עליו על זה שהאם הוא קיבל שיחה בהומאניות [בדרך כלל הצד של הגברת מחזיק בלהיות רחמן על הערבים כנראה]
האם יש בכך לשון הרע כלפי האישה הזאת או בעיה מסויימת כי לא נראה לי שכדאי להזכיר את זה ולבקש סליחה כי נראה לי שזה יעצבן יותר

תשובה:

אני לא חושב שיש כאן לשון הרע, אבל אינני רואה בזה טעם, הוא כנראה נעזר בשיחות אלו כדי לצאת ממצב נפשי קשה אז מה יש כאן מקום לבדיחות. אלא שכן יש לעורר אותו מאוד, שגבר מטפל אצל גבר ולא אצל אשה, זה יכול להביא להרהורי עבירה ויותר מכך וכבר היו דברים מעולם וחבל מאד.

בשורות טובות.