קדח בתיקרה והזיק את השכן

שאלה:

לצורך בניית קיר קדחתי ברצפה של דירתי על מנת להכניס בורג
עומק הקידוח היה פחות מחצי עובי התקרה, המקדח פגע בכבל חשמל של
השכן ועלות התיקון על ידי חשמלאי מוסמך היתה 3000שח
החשמלאי טען שהכבל חשמל של השכן לא הונח כהלכה בזמן בניית התקרה והוא לא היה אמור להמצא בחלק העליון של התקרה.
אני טענתי כלפי השכן שבשלי אני קדחתי ומה עושה הכבל חשמל שלך בשלי
ולכן אתה צריך לשאת בנזק
שאלתי, האם טענתי נכונה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לפי חוות דעת מקצועית לא אמור להיות כבל חשמל במקום שקדחת, אתה פטור מלשלם על הנזק. והוצאות התיקון מוטל על בעל הכבל.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שעח ס"ו אם נכנס לתוך חצר חברו שלא ברשות, והזיקו בעל החצר, אם הזיקו בכוונה חייב בעל החצר משום שיש לו רשות להוציאו ואין לו רשות להזיקו. אבל אם לא הכיר בו ולא ידע שנכנס לחצרו, פטור בעל החצר. וה"ה כאן אם היה כבל חשמל בשטח שלו ולא אמור להיות שם כבל חשמל, וקדח והזיקו, פטור.