שכן שבנה מרזב חדש שגורם לי נזק

שאלה:

אני גר בקומה 4 בבניין רב קומות (7) השכן שגר בקומה האחרונה בנה בקיץ האחרון איפה שהיה לו מרפסת פתוחה קומה נוספת וכל המים של הגג החדש מתנקז לכיוון גג הסוכה שלי וזה גורם לנזקים אצלי בבית (כשהיה מרפסת פתוחה המים הלכו לניקוז שהיה בריצפה) השאלה האם אני יכול לעכב את שפיכת המים לכיוון הזה היות שלא היה לו חזקה לשפיכת המים לכיוון שלי

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה מרזב לצד אחד אסור לשכן להטות את המרזב למקום אחר אם זה גורם לך כל היזק שיהיה, ולכן אם זה המרזב שהוא בנה מזיק אותך אפילו בעקיפין אתה יכול למחות בו שיסתור את המרזב ויבנה אותו למקום אחר שלא יזיק אותך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קנג סעיף ו והילך.