ברכה על סושי מטוגן

שאלה:

מה מברכים על סושי (אורז מבושל עם דג סלמון אפוי וירקות) מטוגן עם ציפוי של פאנקו (פירורי לחם)?
האם מברכים ברכה ראשונה מזונות? הטעם של הציפוי ניכר.
אגב, שיעור קביעת סעודה זה 240 גרם נכון? האם אני מחשב את ה-240 גרם רק על פי הפירורי לחם או שאני לוקח בחשבון ב-240 גרם גם את האורז והירקות?
איך נוהגים על פי הספרדים?

תשובה:

פירורי הלחם נחשבים טפלים לעיקר המאכל, וכמו בשניצל שלא מברכים עליהם.

יש שאלה עקרונית מה מברכים על סושי, שכן מצד אחד הדג הוא העיקרי במאכל, ומצד שני האורז הוא הרוב, ולכן, כיון ששניהם ניכרים, יש להפריד ביניהם ולברך שתי ברכות.

אם הדג אינו ניכר, יש לברך על הכל מזונות.

ברכה אחרונה בורא נפשות.

לא שייך כאן כלל ענין קביעות סעודה.