סימן רע

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
אדם הזמין מוצר מסויים מחנות באינטרנט ולמחרת קיבל הודעה שאין במלאי (למרות שיה רושם שיש) ושלא יחוייב וההזמנה התבטלה, הזמין אותו דבר מחנות אינטרנט אחרת וגם שם אותו דבר, ניסה להזמין את המוצר מEBAY, נכתב שההזמנה נשלחה, ואז עבר המועד שבו אמור היה להגיע המוצר, נשלחה אחרי שבוע הודעה למוכר, שביטל גם הוא את ההזמנה (לא הגיעה עד היום). האם יש פה סימן רע? שעדיף לא לרכוש את המוצר הזה בכלל, או שהתייחסות כזו פסולה היא, בבחינת "לא תנחשו". אציין גם שלאחרונה מצאתי את אותו מוצר, ביותר מחצי מחיר ממה שהיתי משלם בדרכים לעיל, ובחנות שאיתה לא אמורות ב"ה להיות בעיות- האם אפשר להסתכל על זה ככה שכל זה התגלגל באופן כזה שאוכל לקנות במחיר זול יותר? תודה.

תשובה:

ברור, שזה נעשה רק לטובתך שתוכל לקנות בזול, למה לחשוב על סימן רע כשיש סימן טוב…

בשורות טובות.