קורה רחבה באמצע הסוכה – חלוקתה בצורת הפתח

שאלה:

סוכה שבאמצעה יש קור רחבה ד טפחים, וכדי להכשיר את הסוכה נעשה צורת הפתח באמצע הקורה, כך שנשאר ב טפחים לצד ימין וב' טפחים לצד שמאל, האם זה מועיל?
ואם כן האם אפשר לשבת חציו בצד אחד וחציו בצד השני או שיש בעיה שזה שתי סוכות נפרדות?
תודה

תשובה:

עסקנו בשאלה זו בהרחבה כאן.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על השאלה השניה האם כיון שזה נחשב לב' סוכות נפרדות, יש איזה בעיה הלכתית לשבת באמצע או שאין בעיה לא ענו בנידון שם
    תודה רבה

  2. הרעיון הוא ליצור שבכל אחת מהסוכות יש קורה שהיא פחות מד' טפחים או אפילו מג' טפחים ומותר לשבת, רק כאמור, לא מוכרע שהחלוקה הזו אכן מועילה…