מתי יש לפסול את הסוכה בסיום החג

שאלה:

מועדים לשמחה,

מתי יש לפסול את הסוכה בסיום החג, שאין לשבת בה יותר ואין לעשות בה שימוש?

תשובה:

מותר לפסול את הסוכה לקראת סיום הושענא רבה כדי שיוכלו לשבת שם בשמחת תורה. ויש שכתבו שאין צורך לפוסלה, ודי בכך שמוריד מהסכך ארבעה על ארבעה טפחים, אף שהיא עדיין כשרה בצידה השני, וראוי להחמיר ולפוסלה. כמובן, אם לא צריכים לשבת שם לאכול ולישון בשמחת תורה אין כל צורך לפוסלה.

מקורות:

ראה סוכה מח א, שכאשר אין לו מקום מותר לפוסלה, וראה שם רש"י שנראה מדבריו שמדובר דוקא באופן שנפסלת, וכן הוא במאירי שם, וראה ביכורי יעקב סי' תרלב, אמנם בריטב"א שם כתב שאף שאינה נפסלת די בהיכר חשוב זה כדי שלא יהיה חשש שנראה כבל תוסיף, וכן יש לדקדק מלשון הרמב"ם סוכה פ"ו הל' יא, וכן נראה שנקט בשער הציון שם ס"ק ב, אמנם כאמור בביכורי יעקב החמיר בזה.