למי שייך האוויר שמעל מרפסת סוכה

שאלה:

האם האוויר מעל מרפסת סוכה או מעל גינה של דירת גן, הינו קניין של בעל הדירה ולכן אין אפשרות לשכנים מעל להוציא מתלי כביסה, להוציא סכך או כל חפץ אחר או לא?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

האויר לא שייך לבעל החצר או לבעל המרפסת, אלא שהשכנים משועבדים לתת לו אפשרות לבנות סוכה כשרה וכל דבר שפוסל לו את הסוכה יכול לעכב. ולכן כל זה דווקא אם יש לו סוכה מצומצמת, אז לא יכול להוציא מעליו דברים שיפסלו לו את הסוכה, אבל אם יש לתחתון סוכה גדולה, יכול לפסול לו חלק ממנה. וכדי להכריע מתי כן ומי לא צריך לבדוק כל דבר לגופו.

בהצלחה.