ברכת נפשות רבות אחרונה כדי לפטור שתייה שרוצה לשתות

שאלה:

לכבוד הרב,
נכנסתי ויצאתי כמה פעמים למבנה, עד שנשכח ממני אם בירכתי על השתייה בפעם האחרונה מאז שנכנסתי.
אם אני אוכל משהו מחייב ברכת נפשות רבות (כמו משהו עם ברכת פרי העץ) ומברך נפשות רבות כדי לפתור את השתייה (מים/סודה) שרוצה לשתות לאחר מכן כדי לצאת מהספק (הרי יש דעה שיוצא בברכת נפשות רבות על המים), האם זה נכון ומותר לספרדי (אבל לא לכתחילה) והאם זה עדיף על לברך בלב (לדעת הרבמ"ם) מלבד לצאת מהמבנה ולחזור שוב מהספק?
תודה

תשובה:

הכי טוב לשתות משהו [לא מים כי אתה לא צמא ואי אפשר לברך עליהם, אלא משהו עם טעם] ולברך בורא נפשות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 1. אם הבנתי נכון – כאשר אני מברך ברכה אחרונה על דבר מה (לאו דווקא בגלל שזה לא שתייה) אז זה כשמו כן הוא ברכה אחרונה, ולא יכול לפתור שתייה שמצריכה ברכה ראשונה?
    2. אבל כן אפשרי לברך (לא ברור לי אם בדיעבד) בורא נפשות רבות כברכה ראשונה ולפטור את השתייה (המתוקה למשל)?
    3. מה שכן, אם בכל זאת בירכתי שהכל נהיה בדברו (רק שכחתי כמו שהתחלתי בשאלה במקור) אז אם אני מברך עכשיו על שתייה בורא נפשות אין פה ברכה לבטלה?
    תודה

  2. ברכה אחרונה לא מועילה במקום ברכה ראשונה, זו ממש לא היתה הכוונה!
    הכוונה היתה שאתה יכול לקחת עכשיו שתייה שכלל לא התכוונת קודם לשתות, ולברך עליה שהכל ולשתות ואז לברך ברכה אחרונה שתועיל גם לשתייה קודמת ששתית.

  3. מחילה, עכשיו אני ממש לא מבין.
    השאלה היתה – אני במצב שרוצה לשתות שתייה, אבל לא יודע אם כבר בירכתי קודם שהכל.
    מה אני יכול לעשות במקום לצאת לרשות אחרת ובמקום לברך בלב כדי שלא לשתות (בספק) בלי ברכה?
    תודה