מזוזה במרפסת שאינה בשימוש

שאלה:

יש לי מרפסת שאנחנו לא משתמשים בה לכלום, לא נכנסים אליה ולא יוצאים ממנה האם חייבת היא במזוזה (היא גדולה יותר מד' אמות)? (לפעמים אשתי תולה כביסה שם דרך הפתח, כמו חלון אולם אינה יוצאת לשם בכלל האם מטעם זה תחוייב במזוזה? ואם אני אחסום את הדלת ואהפוך אותה לסוג של חלון זה יועיל לפטור אותה?)
ישר כח!

תשובה:

מקום שלגמרי אינו בשימוש לא חייב במזוזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא צריך לשאול את השואל אם פעם זה היה בשימוש והיום כבר לא, או שמעולם לא? כמדומני שיש נפ"מ ואם פעם זה היה בשימוש אז לכ' עדיין מחויב וצריך להפקיע את החיוב כמו שהציע השואל, ונ"ל שעה"ש כותב שרק סתירת הפתח תועיל (אולם יש חולקים).

  2. לכאורה אין לזה משמעות, הרעיון שלה הוא להשתמש בזה כחוץ לבית, כחלון. אמנם אם היא נכנסת בגופה ותולה זה כבר סיבה לחיוב מזוזה.

  3. הדין שהזכרת לכאורה נכון רק כאשר החדר חייב במזוזה אבל יש בו פתח שאני רוצה לבטל, אם דירה עומדת ללא מגורים, אין בה חיוב מזוזה.