תשלום ועד בית בדירה שכורה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שכרתי דירה החודש מה – 1.9 למניינם ואני משלם לבעל הבית את כל התשלומים במזומן, כך הוא התנה איתי בתחילת החוזה, הוא אמר לי שהתשלום לועד הוא סכום מסויים ועל דעת זה נכנסתי לדירה.
מסתבר עכשיו בדיעבד שהועד בית שדורשים בבניין שאני גר בו הוא יותר גבוה ממה שהוא רוצה ממני, הוא לא רוצה לשלם ועד בית כ"כ יקר לטענתו מטענות שונות ומשונות שאין בהן ממש לפי מה שהבנתי מבחינת ההלכה.
השאלה האם הועד בית מוטל על השוכר או על המשכיר? נפק"מ כמובן אם אני צריך לשלם את כל הכסף שהם דורשים לועד למרות שלא תיכננתי וידעתי מזה כדי שלא יהיה לי גזל (למרות שזה הוצאות חודשיות שלא לקחתי בחשבון) או שזה עליו כי הוא משלם להם והעסק שלהם איתו ואני רק שוכר ממנו.
תודה רבה, שנה וחתימה טובה.

תשובה:

שלום וברה,

אתה השוכר גר בבניין ואתה צריך לשלם ועד הבית עבור הוצאות שוטפות. ואם וועד הבית דורש סכום גבוה עבור השוטף, אתה השוכר חייב לשלם.

הוצאות חריגות של תיקונים, המשכיר צריך לשלם.

שוכר שלא משלם המשכיר צריך לשלם בשבילו, אבל התשלום מוטל על השוכר.

בהצלחה.