נטילת ידיים לסעודה

שאלה:

שלום הרב.
בסימן קס"ג ס"ק ב' במ"ב וז"ל אבל כשמים מצויים אסור אף במפה, דלמא אתי למנגע עכ"ל. המ"ב לא אומר משום לא פלוג. א"כ האם ניתן לדייק מדבריו שאם לובשים כפפות שלא שייך שישמטו ניתן לאכול פת ללא נטילת ידיים?

תשובה:

ודאי לא ניתן לדייק כך. המשנה ברורה אומר הלכה כללית, שכיון שיש חשש שיבוא ליגוע לא משנה מדוע, אם בגלל שיפול לו או בגלל שיסיר באופן יזום, וזה שייך גם בכפפות, אין היתר לאכול ללא נטילת ידים.