אגואים בשקית ללא סימן

שאלה:

ילד מצא שקית עם אגואים בחצר של החיידר מונח בפינה והכריז על השבת אבידה בחיידר כולל פתק על הקיר של החיידר ןאף אחד לא היה בקשר על זה האם מותר להשתמש והאם הי זה שלו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על גב השקית, דינה כאבדה שיש בה סימן שלא חייבים להשיב.

מעבר לכך, אם השאלה על גוגואים [גרעיני משמש] על גוגואים אין חובת השבה, משום שאין להם מסחר בשוק ורק הילדים מחשיבים ערך לגוגואים, אין להם ערך ממוני, והעובדה שיש להם ערך רגשי לילדים לא מחייב בהשבה.

בהצלחה.

מקורות:

דבר שיש לו ערך רגשי ולא ערך ממוני אין בו חובת השבה ויש להוכיח כן מדברי רע"א (חידושי רע"א ב"מ כב, ב) בוויכוח שהיה לו עם ידידו הרב ישראל גבי חפץ של גוי שהופקד אצל יהודי ונאבד מידי היהודי ושם הוויכוח האם העובדה שנחשב גורם לממון אצל היהודי [שעל ידה ייפטר מתשלום] מחייב בהשבה, אבל לא התייחסו לעובדה שיש ערך רגשי ליהודי, מוכח שערך רגשי אין בו חובת השבה.