פרעון נדרי מצוה על ידי אדם אחר

שאלה:

שלום הרב,
ביום ראש השנה, קניתי מצוות פתיחת היכל לתפילה על הפרנסה בסכום גדול של כסף וזיכיתי את אחד המתפללים בביה"כ.
לאחר מכן אותו אדם שוחח עימי ועם הגבאי והתעקש שהוא ישלם את הסכום לביה"כ.
1. כיצד ראוי לנהוג?
2. האם אני יכול להפנות את הסכום שהתכוונתי לתרום, לצרכי מצווה אחרים.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין חיוב לתרום פעמיים, כלומר, באופן עקרוני אתה בכלל לא חייב לתרום, כיון שהוא בעצם פורע את הנדר שלך.

לכן, אם בכל זאת רצונך לתרום, תוכל לתת למה תרצה.

תזכה למצוות.