לשלוח פתק לקבר הרבי

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שאלו לי האם יש בעיה לשלוח פתק לקבר צדיקים? חסיד אחד אמר לכתוב פתק שהוא ישים זה אצל קבר הרבי.

האם זה דבר כשר?
הרי ידוע לנו שמתפללים להשם אצל קבר צדיקים ושואלים להשם כל מיניה דברים שיענה לן בזכות הצדיק ההוא, אבל חלילה וחס לא יעלה על הדעת שמתפללים אל הצדיק שיעזור להם הוא בעצמו שזה עבודה זרה.

הצדיק יש לו זכות ששואלים להשם שיענה בזכות הצדיק, והצדיק יכול לעזור ולבקש להשם בעבור המתפללים להשם בקברו אבל ברור שלהתפלל רק להשם ולצפות ישועה רק מן השם. וזה ברור גם כאשר יש איש כל שהוא שלכאורה יכול לעזור במשהו בין שהוא מושל בעל חברה וכו' וצריכים להם לעזור ובאים לבקש משהו מהם ,שאנשים אלו רק שלוחים של המקום ולהשם יתברך שמתפללים!

לכן כאשר מישהו אומר שרוצה לשים פתק אצל קבר הרבי האם זה מותר? מה הכוונה בזה?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

אם הוא פונה חרבי זה אכן בעיה של דורש אל המתים, אבל יש מנהג חסידים לשים קוויטלך בקבר, או בכותל המערבי, והרעיון הוא לפנות לה', אלא ששמים זאת במקום קדוש וכדי שבזכות הצדיק תתקבל תפילתם, זה בסדר.

שנה טובה ומתוקה.