תפילת שחרית לפני הנץ

שאלה:

בס"ד
שלום רב.
אני צריכה לנסוע למאפיה בבוקר (בשישי) לקנות חלות לשבת ולראש השנה. ככל שאגיע מוקדם יותר למאפיה, הסיכוי שיהיה מבחר טוב יותר גדל. האם מותר לי להתחיל להתפלל ב 6 בבוקר ביום שישי כשנץ החמה ב 6:25? כדי לצאת ב 6 וחצי מהבית לכיוון האוטובוס, או שעדיף להתפלל אחרי שאחזור הבייתה?
השאלה אם מותר לקום, ליטול ידיים וישר לנסוע למאפיה או שאני חייבת בתפילה קודם?
תודה מראש, שנה טובה!

תשובה:

הלחץ נשמע לי מופרז עד מאוד… המאפייה הזו רוצה למכור לכולם חלות, ועד 11:00 בבוקר יהיה להם למכור… תתפללי בנחת ובשעה 7:00 תלכי למאפייה ותמצאי את עצמך שם ראשונה…

שנה טובה.