בירור לקראת חתימה על הסכם צוואה חילוני

שאלה:

מכובדיי,
אני אמור לחתום ,כאחד המוטבים, על הסכם צוואה שערך נוטריון חילוני שאמור להקנות לי עוד בחיי-המוריש חלק מנכסיו על בסיס קצבה.
אין לי הרבה פרטים מעבר לזה -כי אנו לא בקשר.
רציתי לדעת מה עליי לדרוש וממה עליי להימנע לחתום לפי שורת ההלכה :
האם יכול להיות חשש לאיסור ערכאות או רבית וככ"ב .
אודה לכם מאוד אם אופנה למאמר או מקור אחר שיכול לכוון אותי
בברכת שנה טובה ומתוקה

תשובה:

שלום וברכה,

אין כל חשש איסור לחתום על הצוואה כאחד המוטבים, אלא כדאי שהצוואה תהיה מנוסחת גם לפי הלכה. אם אתה יכול לבקש מהנוטריון שיכתוב שהמצווה מקנה לך את הנכסים שעה אחת לפני מיתתו. ובכך יש לצוואה תוקף הלכתי. אם הצוואה לא מנוסחת בצורה הלכתית ולא מקנה את הנכסים מחיים אין תוקף לצוואה לפי הלכה.

בהצלחה.