נזילת מי גשמים בעונת החורף

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א, שלום וישע רב: ברצוני לשאול האם אפשר לחייב את הדייר שגר מעלי לתקן את נזילת מים שמתאסף במרפסת שלו מהגשמים ומחלחל בבטון לתוך המרפסת שלי. המרפסת של השכן שמעלי היא לא בשימוש, ולא אכפת לו שמתאסף שם מי גשמים. אולם אצלי המרפסת בשימוש, וזה גורם לנזק ע"י שמי הגשמים מחלחלים אצלי והטיח מתקלף. תודה וישר כח ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה,

איטום המרפסת העליונה מוטל על שני הדיירים על התחתון והעליון, שניכם צריכים לצאת בהוצאות האיטום כדי שלא יהיו נזילות מהתקרה לשכן. אין הבדל אם יש לעליון צורך או לא, הוא גם בעל המרפסת ועליו לתקן שלא יגיע נזק מהמרפסת שלו.

בהצלחה.

מקורות:

יש אריכות גדולה בתיקון איטום של בעל המרפסת ועוד חזון למועד בעזרת השם.