קביעת שאינה רואה מחמת תשמיש

שאלה:

שלום,
בחתן וכלה אחרי טבילה ראשונה שאחרי חתונה.
האם כבר כדאי לעשות בדיקה לקביעת חזקה?
או שיש חשש שנשאר מבתולים?
ואיך לדעת שלא נשאר מבתולים?

תשובה:

שלום וברכה

הבדיקות הללו נעשות תמיד בזמן שאין בו "חזקת התרומת הדשן", כלומר, שאם אשה אף פעם לא רואה עד היום העשרים, ואחר כך לפעמים כן לפעמים לא, היא יכולה להתחיל בדיקות אלו רק אחרי עשרים יום, כי עד אז היא בחזקת מסולקת דמים, כך מבואר בסימן קפו. ממילא כאן שהיה בליל טבילה ובודאי עדיין בחזקת שאינה רואה, גם אם תעשה בדיקה זה לא יועיל לה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה שלא כדאי לבדוק, רק אנחנו מדברים על מקרה נדיר מאוד, שים לב:
    היא בליל הטבילה לפחות 16 יום לאחר תחילת המחזור – היה מחזור ואז שבעה נקיים וטבילה וחתונה.
    אחר כך היא ממתינה ארבעה ימים ורק אז עושה הפסק, כך שהטבילה היא ביום ה-28- 29 בערך לכל המוקדם.
    בדרך כלל כלות מתנהלות עם כדורים, ועם הכדורים מסדרים זאת אחרת, לאחר ביאה ראשונה מפסיקים כדורים ומקבלים מחזור, ואז שוב הפסק ושבעה נקיים.