ספרי קודש / תפילין בבית הכסא

שאלה:

האם מותר לשים קטרת בתיק ולהכנס עמו לבית הכסא

תשובה:

אף על פי שאסור להכנס לשירותים עם דברי קודש, אם הם נתונים “כיס בתוך כיס” כלומר בשתי עטיפות, מותר להכנס איתם לשם. ויש שמקילים גם בכיסוי אחד, אולם מנהג העולם להחמיר כדעה הראשונה, וכפי שהובא בס’ גנזי הקודש פרק ג סעי’ לג בשם הגרי”ש אלישיב הגרש”ז אויערבך והגר”ש וואזנר.

[לגבי תפילין שזו שאלה מצויה – נרתיקי התפילין כולם נחשבים יחד רק כיסוי אחד כיון שהם מיוחדים להם, ראה משנה ברורה סי’ מג ס”ק כד, והתיק ילקוט או מזוודה יכול להיות הכיסוי השני. אמנם, ספציפית לגבי תפילין, אף שמעיקר הדין מותר באופן הנ”ל, אם יש מקום משתמר להניח זה עדיף, כך כתב בכף החיים שם ס”ק ל, אבל אם אין – מותר].