האם כדאי לי לשנות שם?

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי שם שני על שם סבתא רבתה שלי ז״ל. קראתי קצת על תכונות השם ואהבתי אבל אחת מהתכונות הייתה ביישנות וזה משהו שאני כל החיים נלחמת איתו. רציתי לשאול אם כדאי לי להוריד את השם השני? או להחליף אותו? כי כן יש תכונות שאני אוהבת בשם אבל עניין ה׳ביישנות׳ הוא מאוד קשה עבורי. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

כל המאמרים בענין שמות – נומרולגיה וכו', זה הכל שטויות והבלים, דברים חסרי בסיס שאין להם שום מקור ביהדות או במדע. לכן כל רגע שקוראים את הדברים הללו מיותר, ואין צורך להסיר את השם, וזה גם לא יועיל, תמשיכי לבנות את הבטחון העצמי שלך בצורה נכונה ובדרך הטובה והיעילה וה' יהיה בעזרך.

שנה טובה ומבורכת.