שיעור כזית לברכה אחרונה

שאלה:

אינני יודעת איך למעשה לקבוע האם אכלתי כזית במאכלים שונים, לא לפי נפח ולא לפי משקל , אף פעם איני בטוחה, איך אדע לצאת מספק, ואם אני מסופקת על כמות מותר לי לברך ברכה אחרונה או שלכאורה עדיף שלא מדין ספק ברכות?

תשובה:

שלום וברכה

שיעור כזית הוא די מועט ולכן ניתן בנקל לצאת מידי ספק, מדובר על נפח של 27 סמ"ק, מעט יותר מקופסת גפרורים, אז נכון יש מאכלים אווריריים יותר ופחות, ויש דיון איזה חור מצטרף ואיזה לא, אל עדיין קל להניח את הדעת בענין זה ולדעת שאכלנו כזית.

כמובן שאם רק טועמים נגיסה קטנה ויש ספק, אין לברך, אלא שיש להמנע מכך, כי יש סוברים שהשיעור הוא לפי הזיתים שבזמנינו, שזה גם בזית גדול משהו כמו 7 סמ"ק בלבד.

יום נעים.