פגיעה ברכב ולא יודע מי הניזוק

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
לצערי בכניסה לחניה ציבורית שפשפתי רכב שעמד בחניה ליד, לא היו לי כלי כתיבה ברכב (להשאיר פרטים), נכנסתי לחנות קרובה וביקשתי כלי כתיבה, עד שחזרתי, בעל הרכב נכנס לרכב ונסע כך שלא הספקתי להשאיר את פרטי או לרשום את פרטי הרכב הנפגע, כמו כן לא ראיתי את הנזק שנוצר לרכב (לרכבי נוצר שפשוף קל שרובו ירד עם מטלית לחה), יצרתי קשר עם המוקד העירוני בבקשה שיבדקו אם ניתן לראות במצלמות העירייה את מס' הרכב הנפגע במקביל פניתי לחנויות הנמצאות בקרבת המקום בו קרתה התאונה בבקשה שיבדקו האם המקרה נקלט במצלמות האבטחה שלהם, מהעיריה קיבלתי ,לאחר מספר ימים, תשובה שלא הצליחו לראות את המקרה (המצלמה לא מכסה את האזור) גם בעלי ההעסקים טענו כך.
שאלתי הינה, איך ניתן לעשות תשובה על מקרה כזה?
תודה רבה לכבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בשריטה קלה ברכב לא חדש, ולא מקובל להוציא הוצאה גדולה כדי לתקן את השפשוף אתה פטור מתשלום.

מאחר ואתה לא למי הזקת, אין מה לעשות. עשית את מה שמוטל עליך ואין מה לעשות.

בהצלחה.