מכירה סיגריות לגוי / ליהודי

שאלה:

נגמלתי ונשאר לי קופסאות האם מותר למכור ליהודי ולגוי האם מותר כי אולי יש בזה מסייע או לפני עיוור

תשובה:

שלום וברכה

כל הברכות על ההחלטה הטובה מאוד שעשית!

אפשר בהחלט למכור לגוי, וגם ליהודי ניתן למכור, לפני עיור ודאי אין כאן כי הוא יכול להשיג סיגריות בכל פינת רחוב [לםני עיור זה רק בתרי עברי דנהרא, כלומר שהוא בעבר הנהר השני ולא יכול להשיג את אותו דבר איסור באופן אחר], אבל גם מסייע לדבר עבירה אין כאן, כיון שמדובר באדם שמעשן, אין כאן סיוע כי בנקל ישיג ויש לו סיגריות, והוא לא יעשן יותר מחמתך, מה שאתה עוזר לו זה אולי לחסוך דולר שנים על ידי שאתה מוכר לו בזול יותר.

ברכה והצלחה וחיים טובים ובריאים!