צחצוח שיניים בשבת

שאלה:

שלום הרב.
האם למנהג האשכנזים מותר לצחצח שיניים בשבת עם מברשת מאוד רכה למי שמצטער בדבר? תודה

תשובה:

לדעת רוב הפוסקים לא ניתן לצחצח שיניים עם מברשת ומשחה בשבת, משום חשש ממרח במשחה וחשש סחיטה בשערות המברשת. אולם, דעת הגר”ע יוסף להקל בכך בעת הצורך למי שמצטער הרבה בהמנעו מכך. בתנאי כמובן שאין רגילות שמוציא דם בשעת הצחצוח. אין הבדל בענין זה בין אשכנזים לספרדים, ומוצאו עדתו של הרב המביע דעתו בנושא זה אינה רלוונטית למנהגי העדות.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ביום חול משתמש בה כשהיא רטובה כדי ללחלח את השיניים, ממילא כאשר אתה מצחצח שינים בעצם אתה מבצע פעולת סחיטה, בשבת זה אסור.

  2. סחיטה זה כאילו להוציא מגוף הדבר את הבלוע בו.. ואם במברשת אלו שיערות שלא בולעות כלום. חוץ מזה על פי הבנתי המברשת מיועדת יותר לפזר חומר מאשר להסחט. כלומר הסחיטה גם אם היא קיימת היא פעולה כלל לא מעניינת בתהליך. לכן אני לא מבין כל כך על מה מדובר..

  3. בסיבים צפופים שהמים נצברים ביניהם גם חששו לסחיטה וזה החידוש כאן.
    לא נכון שזה רק לפזר את החומר, נוח יותר לצחצח במברשת לחה, זה קל ונעים ויעיל יותר.