מחבת חלבית שנטפו עליה טיפות בשריות

שאלה:

סיר עם בשר רותח על הגז, הרימו את המכסה ונטף טיפות על מחבת חלבי לא בן יומו עם שמן רותח שהיה לידו. מה דין המחבת?

תשובה:

יש להכשיר את המחבת, לעצם האיסור זה לא משנה אם היא בת יומה או לא, היא הרי חלבית וקיבלה עכשיו טיפות בשריות, אבל לענין ההכשרה זה חשוב כמו שנבאר.

יש קושי גדול להגעיל מחבת, כיון שההגעלה דורשת נקיון מוחלט, מה שכמעט לא אפשרי במחבת. כמו כן יש מחבתות שמטגנים בהן עם מעט מאוד שמן עד שיש לחשוש שלא די בהגעלה וצריך ליבון. אבל כיון שכאן זה בגדר היתרא בלע, החלבי אינו בן יומו, די בליבון קל, כלומר להעביר כל פינה במחבת כמה דקות באש הגז, לפעמים ניתן ללבן אותה שעה בתנור, אבל זה תלוי אם הידית שלה עמידה בחום התנור.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לגבי ליבון החלק החיצוני, הנחתי את המחבת על החצובה . האם זה מספיק גם לדפנות החיצוניות? או שצריך להטות את הדופן לכיוון האש?