חיוב האבא על מציאת בנו הקטן

שאלה:

האם מציאת קטן מחייבת את האב בהשגת אבדה או שיכול להשאיר אצלו למשחק

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שמצא מציאה שאין בה סימן קודם יאוש לא חל על הקטן חובת השבת אבדה, כיון שאינו בר מצוות. וגם על אביו לא חל חיוב השבת אבדה כיון שאביו לא הגביה את המציאה. אלא שאם הקטן הכניס את המציאה לתוך הבית קודם יאוש, אביו זכה במציאה מדין חצר וחל עליו חובת השבה מדין קניין חצר.

אם הבן הגביה מציאה שיש בה סימן והאבא רואה את המציאה ביד בנו, האבא חייב לקחת את המציאה ולקיים מצוות השבת אבדה משום שנאמר "לא תוכל להתעלם". ומה לי אם רואה את המציאה ברה"ר או ביד בנו.

בהצלחה.