מחילה על גזל מההורים

שאלה:

בנערותי הייתי גוזלת כספים מההורים ומשתמשת בדברים בלי רשות, ניסיתי להחזיר להם סכומים במהלך השנים, אין לי מושג אם החזרתי מספיק, רוב הסיכויים שלא, האם מספיק לבקש סליחה מהם בכלליות על כך בלי לפרט להם את ההיקף של כמה לקחתי(אני לא באמת יודעת כמה, אבל נראה לי יותר ממה שהם משערים)

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שמדובר בהורים את יכולה לבקש מהורים סליחה בכלליות ולומר להם שלקחת דברים בלי רשות ואת מבקשת מחילה על ה-כ-ל.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שגזל את חברו בסכום גבוה לא יועיל אם יבקש מחילה בכללות, כיון שאם הנגזל היה מודע לגובה הגזלות לא היה מוחל, והרי זה מחילה בטעות. אולם כיון שמדובר בהורים שלך והם ודאי ימחלו על כל סכום, את יכולה לבקש מחילה בכללות והמחילה שלהם תועיל שלא תהיה מחילה בטעות, ותפרשי שאת מבקשת מחילה על כל סכום שהיה.