ללוות מכספי מעשר

שאלה:

אני נוהגת להפריש מעשר בסוף החודש לבן הישיבה שלי. הוא עומד להנשא אחרי החגים ועלי לשלוח כסף לאחיו הלומד בירושלים על מנת שיוכל לרכוש כרטיס טיסה ולבוא לחתונה בניו יורק. האם אפשר לשלוח כסף על סמך סכום המעשר הצפוי ולהשלים את היתרה בסוף החודש?

תשובה:

מי שרגיל ללוות כסף מכספי מעשר ולהחזיר לאחר מכן רשאי לעשות כן כי על דעת כן נתן לכתחילה, מי שאינו רגיל בכך, יש להמנע.

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה אגרות משה יו"ד ח"א סי' קנב, דרך אמונה מתנות עניים פרק ח ציון ההלכה אות קכא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ”מי שרגיל”. אבל איך מתרגלים? פעם ראשונה הרי לא רגילים אז זה אסור! ואם יש היתר, אז ”תמיד יש פעם ראשונה”, תמיד אפשר ”להתרגל”