חימום מים עם ביצים קשות בשבת

שאלה:

ראיתי מי שטועניםשמותר לחמם בשבתסיר ביצים ומים [ שכבר בושלו לפני שבת]כי ס"ס,ספק שאין בישול אחר בישולוספק שמצטמק ורע לווספק שעיקר דעתו על הביצים, ולא על המים, והמים טפלים
2-עוד ראיתי שמאירים,שהרי מטרתו זה חימום הביצים ולא המים,ולא איכפת ליה אם המים יתחממוולכן מיקרי לא ניחא ליה
והביאו ראיה ביאור הלכה סימן שכ
* דלא ניחא ליה – הנה בעניננו לא ניחא ליה כלל בהסחיטה ואדרבה היה רוצה שלא יסחט כי הולך לאיבוד אבל באמת אפילו רק היכא שאין נהנה כלל בהפעולה שנעשה על ידו ואין לו שום נ"מ בזה נקרא ג"כ פ"ר דלא ניחא ליה כיון דהוא אין מכוין להפעולה כן הוכיחו התוספות בשבת ע"ה ד"ה טפי מהא דשבת ק"ג בגמרא דקעביד בארעא דחבריה

תשובה:

שלום וברכה

יש זילות גדולה בעיני בכל הנושא הזה של פסיקת ההלכה, כאשר במקום לברר כל דבר לשורשו ומה הונהג בו, כל דבר שיש בו דיון ומחלוקת הופך לספק ואם יש שני דייונים זה כבר ספק ספקא, ואז בדרבנן ודאי מותר, ובדאורייתא בס"ס גם מותר והכל מותר. לא זו הדרך שקיבלנו מרבותינו, יש הכרעה בפסיקה, יש מנהגים, וכל סוגיא מתבררת מצד עצמה. השימוש בכל דבר בסיסמאות וכביכול כללי הלכה גורם לשטחיות של כל עולם הפסיקה ההלכתית. אחרי שנהגו שיש בישול אחר בישול בדבר לח אז אין להקל בדבר [מצטמק ורע לו היא סברא בהלכות שהייה וחזרה ולא בהלכות בישול].

את ההגדרה מדוע זה נקרא לא אכפת ליה או לא ניחא ליה בישול המים לא הבנתי כלל, הרי בלי שיתחממו גם הביצים לא יתחממו… הוא מחמם אותם בכוונה תחילה כדי לחמם באמצעותם את הביצים. ואין לזה כל קשר עם הביאור הלכה הנ"ל.

שבת שלום וחודש טוב.