השוכר לא משלם שכירות – להוציא מהדירה?

שאלה:

שלום וברכה!
אני משכיר את הדירה שלי למישהו במשך כשנתיים ובחצי שנה האחרונה הוא טוען שאין לו איך לשלם לי את שכר הדירה, יש לציין שהוא באמת נראה אדם מאוד מסכן לצערי והוא אומר שאין לו כסף ואם אני ארצה אזרוק אותו לרחוב, אין לי את הלב לעשות דבר כזה אבל בהחלט יש לי הפסדים מכך, וגם אני מפחד שאם אעשה לו כך, ה' יעשה לי מידה כנגד מידה, מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה ידידי

האמת שראיתי את שאלתך הכואבת כבר בבוקר, ורציתי להפוך מעט בדעתי בטרם אשיב לך, אף שהתשובה בעיני פשוטה מהרגע הראשון.

למעשה אין כאן הרבה ברירות, זה יפה מאוד שהשארת אותו עד עכשיו, אבל זו הפרנסה שלך, והדירה מיועדת להשכרה, אני לא ממש משוכנע שהוא הולך לרחוב… יותר נראה לי שהוא זיהה שאתה איש טוב… ובכל מקרה, אתה יכול לתת לו חודש להתארגנות, אבל זהו, הוא צריך לשלם או ללכת.

בורא עולם לא מבקש ממך לוותר על הכנסה משמעותית זו, אני מניח שאינך אדם אמיד שיכול להרשות לעצמך דבר כזה.

תעשה הכל בנעימות ותנסה לעזור, אבל אין מצב להשאיר אותו כך בלי לשלם.

בהצלחה רבה מאוד.