אבידות ישנות

שאלה:

שלום וברכה.
א.
יש אצלי כמה אבדות שמצאתי מזמן, לפני כמה חודשים וכמה שנים.
נראלי שאת כולם פירסמתי כשמצאתי אותם, ע"י מודעה או שתיים ברחוב, או בקבוצת המייל השכונתית.
מה אני צריכה לעשות איתם?

ב.
מצאנו בסוף חתונה על אחד השולחנות טבעת פשוטה, כנראה מברזל. המשפחה של הכלה אמרו שאני יכולה לקחת אותה כי המאבדת לא תטרח למצוא טבעת פשוטה כזו.
אני יכולה להשתמש בזה? או שאני צריכה לפרסם את הטבעת בין כמה מחברות הכלה?

ג.לפני כמה שנים מצאתי ארנק קטן עם 20 שח בתוכו. פירסמתי,ומישהו התקשר ושאל האם הארנק שמצאתי עגול, ועניתי לו שהוא מלבן, אבל אז שמתי לב שהחלק העליון שלו עגול, לא התקשרתי חזרה, לא זוכרת מה היתה הסיבה…
מה עלי לעשות?

תודה רבה! תזכו למצוות!

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם יש סימן על האבדות שמצאת יש לרשום את ערך אבידה בפנקס שמור. אם אין סימן באבדה, ניתן לקחת את האבדה לעצמך.

ב. טבעת שמונחת ע"ג השולחן נחשב לסימן משום שאנו סוברים שמקום נחשב סימן, אין הבדל כמה ערך האבדה. אלא שבאולם שמחות שיש מלצרים שמפנים ובפרט שיש גויים שמנקים, מותר לקחת את האבדה כיון שגם אם יש סימן מותר לקחת במקום שיש גויים שמפנים את המקום.

ג. יש לנסות לחזור אליהם, אם לא יודעים למי לחזור יש לרשום את ערך הארנק במקום שמור, ואז ניתן לעשות בארנק כרצונך.

בהצלחה.