שעווה אחרי הטבילה

שאלה:

האם מותר להסיר שיער מעל הפנים עם שעווה תוך ג' ימים לאחר טבילת מצוה?

תשובה:

אם המצב הוא כזה שאת לא מקפידה על המראה הזה ותלכי כך גם לאירוע וכו', אלא שזה מה שמסתדר כרגע, אין בעיה, אבל אם זה דבר שגורם לך לבושה ולא היית הולכת כך לשמחה או לאירוע, יש לקבוע את השעווה לפני הטבילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נבאר ביתר שאת את השאלה:
    האשה שכחה שהיא טבלה תוך ג' ימים, האם היא צריכה לטבול שוב?

    מהו היסוד ההלכתי להמתין עם הסרת השיער ג' ימים, שמדובר לאחר הטבילה?

  2. לא צריכה לטבול שוב. הנושא אינו מתי תעשה את זה בפועל, זה רק סימן עד כמה היא מקפידה על כך בשעת הטבילה, דבר שמפריע לה בשעת הטבילה עשוי לפעמים להוות חציצה.