לשון הרע על מנהל בעבודה בפני לקוחות / יחסי כוחות בעבודה

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול שאלה בנושא לשון הרע – המנהל במקום העבודה שלי מתנהג אליי בצורה משפילה ורעה ומאיים (בפיטורים וכד) ולאחר שיחה(או דיווח אם אפשר לקרוא לזה ככה) למנהל האחראי של המפעל (לשוב לציין שיש דרגות שונות למנהלים ויש מנהל קו יצור כמו במקרה הזה ויש מנהל בכיר שהוא מנהל של כל המפעל או של כל המנהלים האחרים)הבעיה לא נפתרה ולמרבה הצער המנהל הראשי אפילו מאמין ומגבה את המנהל הפוגעני הזה, רציתי לשאול האם מותר להתקשר ולספר על כך ללקוח של המפעל הזה בכדיי שהוא יפעיל עליהם לחץ לשפר את ההתנהגות המשפילה והפוגענית כלפי העובדים שלהם כלפי העובדים?(הדבר כבר הופך להיות בלתי נסבל!)

תשובה:

שלום וברכה

ראיתי בצער את שאלתך, ודאי אין לעשות זאת, ולא רק בגלל איסור לשון הרע, פשוט שסכסוך בין עובדים לא מצדיק לפגוע בהכנסות המפעל, אלא עליו להתברר בתוך המפעל, אלא זה יהיה הסוף המוחלט של עבודתך במפעל. אין ספק בעיני שאם תתקבל פנייה כזו מאדם חיצוני ויתברר שעשית נזק כזה, הדבר הראשון שיעשה כל מנהל הגיוני, זה לפטר אותך באופן מידי, לכן דבר כזה יחזור אליך כבומרנג ואינו מומלץ כלל.

הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך, והוא לא קל, אבל אין דרך אחרת, זה פשוט לנסות להבין מה בעצם מפריע לאותו מנהל קו יצור, ולנסות לרצות אותו, אני מניח שאינו מאיים על כולם בפיטורין, אלא יש לו איזה ויכוח איתך, ובזה, גם אם אתה צודק ואני מניח שאתה צודק, זה לא יעזור לך, בל מקום עבודה לימודים וכל דבר דומה, חובה עלינו להבין את יחסי הכוחות, אני כמנהל מפעל תמיד יהיה נוח לי ומועיל לי לקבל את עמדת מנהל הייצור ולא את עמדתו של הפועל שלו, כי מנהל הייצור מועיל לי יותר וחשוב לי יותר ואת העובדים הזוטרים יותר תמיד קל יותר להחליף. נדיר שתלונה כזו תתקבל, ולכן צריך להחליט, אם רוצים להמשיך לעבוד שם, יש לפעול בשני מישורים, תחילה יש לפנות בשיחה מלב אל לב למנהל קו הייצור ולומר לו: תשמע, אני מבין שאתה לא מרוצה ממני, אני רוצה לפתוח איתך דף חדש ולעשות מה שאני צריך, ושיהיה טוב לכולם, בוא תפרט לי בדיוק את הבעיות ואני אשתדל להשתפר. ואחר כך, במקביל להשתדלות, לנסות אף פעם לא לריב, אלא להתיידד איתו, כאשר יש אוירה נעימה גם הדרישות וסגנון הדיבור מרוככים יותר.

בשורות טובות ובהצלחה רבה!