ויתור בקטטה

שאלה:

יש מישהי שבאה לריב איתי (מכות) והייתי צריכה להגן על עצמי
עכשיו יש לי הזדמנות להשיב לה כגמולה בגיבוי של המשפחה
האם כדאי לי לוותר ויש משמעות לכך ?
תודה

תשובה:

בתורתנו הקדושה נאמר לא תיקום ולא תיטור. יהודי לעולם לא נוקם! הגנה עצמית בשעת מעשה ודאי שכן, אבל ללכת להרביץ לילדה יהודיה בגלל שהיא הרביצה, חלילה וחס!

הגאון הצדיק רבי אהרן יהודה לייב שטיינמן שנפטר לפני כמה שנים בגיל מאה, אמר:

נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי מוותר מפסיד!!

מויתור לא מפסידים.

כמו כן, הרי עוד מעט חודש אלול ובחודש אלול תמיד אנחנו זוכרים את דברי חז"ל [שצריך לזוכרם כל השנה] שכל המעביר על מידותיו [ומוותר לאחרים] מעבירין לו על כל פשעיו [בורא עולם מוחל לו על חטאיו] ומי לא רוצה דבר נפלא כזה?!

ברכה והצלחה, המשיכי להיות מאלו המשמחים יהודים.