חיוב מעשרות לאדם שדחוק מחמת הוצאות המחייה והמיסים

שאלה:

שלום לרב. איך אפשר לתת מעשר בימינו בזמן שהרשויות גוזלות ממך כל כך הרבה? כאילו זה שגזלו ממך המון כסף עדיין נחשב כאילו שלא נתת כלום וצריך לעשר מעל זה עוד פעם. גם כל החשבונות והחיים מסביב ומשפחה וילדים. איך זה שעדיין אתה צריך לעשר?
זה שתתעשר בע"ה ברור ישתבח שמו לעד! אבל ממה לתת עכשיו כאשר ריששו אותך מכל הכוונים?!
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אדם שבאמת דחוק לפרנסתו באופן שהכנסותיו לא מספיקות להוצאותיו באופן נורמלי פטור ממעשרות.

אגב, לגבי מה שהרשויות מרוששות אינני חושב כך, בסופו של דבר המשכורות הן לפי מחיר שוק, אם היית פטור ממס הכנסה גם מחיר השוק היה יורד… היית מקבל משכורת נמוכה יותר.

שיהיה תמיד רק שפע!

מקורות:

לגבי ניכוי הוצאות מחייה או שכר לימוד והשיטות והאופנים השונים בזה ראה כאן בהרחבה.