נקיון הגוף בשבת

שאלה:

שלום,
1. בבית הכסא, כאשר אני מתפנה , ובשבת אין אפשרות להשתמש במגבונים לחים, כאשר רוצים לנקות את עצמנו ,כאשר אני מקנח בנייר טואלט/טישו , אני מנגב מספר פעמים , ולעיתים יורד לי מעט דם על הנייר, כיוון שאני מנגב היטב שלא חלילה ישארו לי שאריות צואה , ( אני קצת בלחץ מזה) , אולי עדיף לשטוף?
הבנתי שממש בעייתי שיישאר אפילו מעט פנימה .
תודה וסליחה על השאלה המביכה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לשטוף ואחר כך לקנח בטישיו יבש.

הלחץ מיותר, מה שאמרו שצואה במקומה במשהו, הכוונה שיש צואה שכשאר אדם יושב היא נראית בחוץ, מה שנמצא בפנים ממש אין בעיה ןיש להמנע מלפצוע ולהזיק לגוף. זה גורם לטחורים ולקרעים ולא טוב.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    כבוד הרב
    "אפשר לשטוף ואחר כך לקנח בטישיו יבש".
    השאלה האם ניתן לקנח בטישו בחוזקה לאחר השטיפה?
    כי זה מה שכתוב פסקי תשובות הערות סימן שב הערה 234
    "…כן כתבו כמה ממחברי זמנינו, שעל ידי שמרטיבים במים קודם לכן את המקום שרוצים לנקות …. ועיקר שימושן הוא רק כדי להעביר המים שעל גוף התינוק ממקום למקום ולנקות שיורי הטינוף,….ומכל מקום יש ליזהר ולהזהיר שלא ללחוץ בחוזק את המגבונים על הגוף". עד כאן.
    בכבוד רב
    דוד