הנחת תפילין לאיטר שחלה בטרשת נפוצה

שאלה:

אני מניח תפילין ביד ימין כאיטר יד, שכותב ביד שמאל.
חליתי בטרשת נפוצה שההשפעה העיקרית שלה היא חולשה בצד שמאל יד ורגל, אני משתמש ביד שמאל אבל חלש, לדוגמא בנהיגה אני משתמש בעיקר ביד ימין, אפילו לפתוח את החלון או לאותת שהמתגים בצד שמאל אני משתמש ביד ימין, אני כן משתמש בשמאל אבל הרבה פחות.
לגבי כתיבה, קשה לי מאוד לכתוב אני נעזר באחרים לצורך כך, כאשר אני נאלץ לכתוב, אני כותב ביד שמאל אבל מאוד איטי כמו סופר סתם, ואחרי כמה משפטים כבר יוצא כתב לא קריא.
ביד ימין אני לא מצליח לכתוב.
האם לעבור להניח תפילין ביד שמאל?

תשובה:

שלום וברכה

בורא עולם ישלח לך את ישועתו ותדע רק בריאות ונחת.

במשנה ברורה בסימן כז ס"ק כב מבואר שגם כאשר הסיבה להיות היד חלשה אינה מלידה, אלא מחמת חולי, היא נחשבת יד כהה ומניחים עליה, לכן, למרות שמלידה היית איטר, עכשיו שכבר הורגלת להיפך מחמת חולשת יד שמאל שלקתה יותר בטרשת, היא נעשית יד כהה עבורך והיא זו הראויה לך להנחת התפילין. וכן הובא בעוד אחרונים רבים, ראה ערוך השלחן שם סעי' יז, אמרי יושר ח"ב סי' יד וצמח צדק או"ח סי' ה.

בשורות טובות.