רואה מחמת תשמיש

שאלה:

כבוד הרב שלום וברכה

בדקנו אני ואשתי 3 פעמים קודם ואחרי, לפי ההדרכה של המדריך חתנים
(אמנם המדריך אמר לנו לעשות את זה מייד אחרי החתונה אך אנחנו התעכבנו עם זה מעל שנה [שכחנו].

השאלה היא: שכחנו לבדוק לפני הפעם השלישית, בדקנו רק אחריה ויצא תקין.

האם זה בסדר?

והאם יותר איננו צריכים לבדוק ? אלא אם 3 פעמים רצופות תראה מחמת תשמיש ?

תשובה:

אם בדקתם בזמן המתאים לכך, בסוף תקופת הטהרה כשכבר אינה בחזקת שאינה רואה – חזקת תרומת הדשן, כמו שמן הסתם הסבירו לכם, זה בסדר ויותר לא צריך לבדוק.

חיים טובים ומאושרים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הסבירו לנו.
    נשמח להסבר.

    וגם לגביי סוף תקופת הטהרה אינני יודע למה הכוונה, רק אומר כי אצלינו יש חזקה שאינה רואה כי אם על-ידי כדורים… וכרגע אין כדורים באופק.

  2. הבדיקות הללו נעשות בזמן שהאשה עלולה לראות. לכן, אשה שבדרך כלל רואה נניח בין הימים 28-32, לפעמים יכולה להקדים מעט נניח עד ה26, אבל היא לעולם לא תראה קודם לכן, אזי באותם ימים היא בחזקת מסולקת דמים, ולא יועילו לה הבדיקות הללו באותם ימים שעד ה-26. במקרה שלכם גם נשמע שהיא מסולקת דמים. לכן הרבה אנשים לא יוצא להם לקיים בדיקות אלו, בימים המיועדים לפ]עמים היא כבר רואה, ועד שכבר פעם יוצא היא כבר בהריון ואז הנקה וחזור חלילה..