כתמים קטנים מצטרפים לשיעור גריס?

שאלה:

אישה שמצאה על הבגד הסמוך לגוף 6 כתמים קטנים מפוזרים, כל כתם בפני עצמו הוא בממוצע 6 מ"מ, האם זה אוסר אותה. (אני רוצה לציין 2 נקודות. 1. אנו נמנים על ציבור חסידים ויראים 2. מדובר באישה שבעלה חוזר עכשיו הביתה אחרי 5 שבועות שהיה בחו"ל

תשובה:

אין חשש. בכתם על הגוף מצרפים גם כמה כתמים קטנים לשיעור גריס, אבל בכתם על בגד רק אם זה כתם אחד בשיעור זה הוא אוסר.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדה סימן קצ סעיף ח

סעיף ח

אם אין בכתם במקום אחד כגריס ועוד, אף על פי שיש שם טיפין הרבה סמוכין זה לזה עד שאם נצרפם יש בהם יותר מכגריס, טהורה, שאנו תולין כל טיפה וטיפה בכנה עד שיהא בו כגריס ועוד במקום אחד. וי"א דהני מילי כשנמצאו על חלוקה, אבל אם נמצאו על בשרה, מצטרפין לכגריס ועוד.