הכשרת תבנית אפייה

שאלה:

השתמשו בתבנית של תנור אפיה בשרי לחלבי וכן להפך, מאוד קשה לנקות את התבנית לגמרי, האם יש דרך להכשיר את התבניות וכיצד?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהתבנית היתה בת יומה, כלומר אפו בתבנית בשרי, ובתוך 24 שעות אפו בה גם חלבי, אין לה הכשרה, כיון שהיא צריכה ליבון חמור שיקלקל אותה עוד לפני שיכשיר אותה. אבל אם זה לא היה תוך 24 שעות שדי בליבון קל, מנקים עד כמה אפשר עם מסיר שומנים טוב סנט מוריץ וכדומה ומשפשפים היטב, ומה שלא ירד לא נורא. ואחר כך מכניסים לתנור ריק שאינו בן יומו ולאחר גם התבנית לא בת יומה, ומפעילים על חומו המירבי שעה.

אחר כך לסמן היטב את התבנית עם טבעת ברזל וכדומה שלא תהיה טעות זו שוב.

ברכה והצלחה.