שימוש בכיריים טרפים בצימר

שאלה:

שלום. יש בעיה לבשל על כירים חשמל או אינדוקציה בצימר? תודה רבה ויישר כח (אשכנז)

תשובה:

שלום וברכה

יש להניח שהכיריים הם טרפים, לכן יש לנקות אותם באופן יסודי, ולהשתדל מאוד שהסיר יהיה יבש בתחתיתו ולא יגלוש. מגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע. אמנם אם אירע שהיה מגע לח, אין לאסור את הכלים והמאכלים משום שיש להניח שהכיריים אינם בני יומם, ולא נעשה בהם שישמו אסור ב24 שעות האחרונות.

ברכה והצלחה וחופשה נעימה.