זמני תפילה בטיסה לחו"ל

שאלה:

שלום וברכה,
אני בעלת תשובה ונוסעת לחו"ל אשמח למענה לכמה שאלות
אם השקיעה בשעה 20:40 זה אומר שאני יכולה להתפלל מנחה עד השעה הזו ?
בחזור הטיסה היא ב 6 בבוקר –
עלות השחר ב 4:31 זריחה ב 6:19,
ממתי אני יכולה להתחיל לומר ברכות השחר, ברוך שאמר, קריאת שמע ותפילת 18 ? ומאיזה שעה לא אוכלים עד סיום התפילה ?
תודה רבה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זמני היום והלילה לענין התפילות הם תמי לפי זמני הלוח של המקום בו את נמצאת, בכל מקום האופק שונה.

עד השקיעה באותה מקום בו את נמצאת את מתפללת מנחה. במטוס עצמו, כפי הזמן בקרקע שכרגע חולפים מעליה.

את יכולה לומר ברכות השחר לפני הטיסה, וגם שאר התפילה עד שמונה עשרה אפשר כבר מזמן משיכיר, שהוא בערך עשר דקות רבע שעה אחרי עלות השחר, לגבי שמונה עשרה, אם אפשר אחרי הזריחה במטוס זה עדיף, אם אי אפשר ניתן להקדים.

נסיעה טובה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש שני אתרים מצוינים בשביל זה. אפשר לשים בגוגל ”זמנים למטוס”. כדאי שיהיה את תוכנית הטיסה לידך.
    לוחות חי, מאי זמנים. שניהם טובים.