תפילה יחפים עם פיג'מה..

שאלה:

היי ישר שאני קמה בבוקר אני מתפללת תפילת הבוקר תפילת התורה קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה לפי מה שאני יודעת אסור להתפלל יחפים אבל אני מתפללת ישר שאני קמה ולפעמים אין לידי נעליים האם זה בסדר שאתפלל בלי נעליים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר קמים בבוקר דבר ראשון נוטלים ידים שש פעמים, ואחר כך יש להתפנות, ולא להתפלל בלא שהולכים לשירותים ושוב נוטלים ידים. לכן בלאו הכי את קמה ואפשר וצריך להתלבש ולהתפלל כראוי כפי שעומדים לפני מלך. לכן אין להתפלל יחפים או עם פיג'מה.

מקורות:

שולחן ערוך סימן צא.